Tehnologija

Zrak u zatvorenom prostoru, koji većina nas udiše daleko češće od vanjskog zraka, od primarne je važnosti za naše zdravlje. Ionizatori općenito stvaraju negativne ione ugljikovom četkom ili metalnom iglom i imaju pozitivan utjecaj na okolinu. Oni neutraliziraju mirise i doprinose čišćem zraku koji npr udišemo  u neindustrijskim ruralnim područjima ili osvježavajući zrak koji udišemo nakon grmljavinske oluje.

Ionex ionizatori ne uključuju ventilaciju, što je uvjetovano zračnim filtrima, jer nijedan filtar na svijetu ne može zadržati submikronske čestice (0,01 mikrona). To su najopasnije čestice i u svakom se trenutku nakupljaju u našim plućima. Čišćenje zraka s velikom količinom negativnih iona (aniona) je najbolji način da se spriječi nakupljanje u plućima.

Postoji nekoliko pozitivnih učinaka ionizacije, što je potvrdilo i nekoliko medicinskih zavoda širom svijeta. Moguće je udisati 100% čist zrak zrak, a sve zbog jednostavne upotrebe zakona fizike i hemije. Ionizator stoga ima pozitivan učinak na zdravlje i osigurava bolje životne uslove.

Molekule zraka ili zračni atomi su nevidljive čestice, koje nose električni naboj. Nazivaju se ioni i mogu se pozitivno ili negativno naelektrisati. Koncentracija iona izrazito se razlikuje od mjesta do mjesta i može uzrokovati izravne i neizravne promjene u jačini električnog polja u neposrednoj blizini organizma. Znanost je dovela do novih otkrića; takve smetnje mogu se umanjiti, pa čak i izbjeći, zahvaljujući utjecaju koji elektricitet ima na naš organizam. Utjecaj negativnih iona na naš organizam jedan je od najvažnijih u modernoj biologiji.

Razni električni uređaji u stanu, drugi uređaji i građevinski materijali stvaraju pozitivno nabijene čestice. To su čestice koje narušavaju naše zdravlje, pojačavaju umor i mogu uzrokovati glavobolju ili otežano disanje. Te čestice i drugi zagađivači (prašina, alergeni, bakterije, virusi, mirisi, dim, hemikalije, ispušni gasovi …) lebde u zraku, a mi ih udišemo.

Negativni ioni vežu se s tim pozitivnim česticama u zraku – čak i manjim od 1 mikrometra, poput: prljavštine, prašine, formaldehida, virusa, bakterija,neugodnih mirisa, grinja, mrtvih čestica kože – i neutraliziraju ih. Oni padaju na pod zbog gravitacije i nakon ioniziranja više se ne mogu podići. Čak i najmanje, najopasnije nečistoće zraka veličine 0,01 mikrona – dim cigareta, pelud, PM čestice i aerosoli – uspješno se neutraliziraju. Oni su najveći rizik za zdravlje budući da se mehanizmi biološke zaštite ne nose učinkovito s takvim onečišćenjem. Negativni ioni također uklanjaju mirise, jer su oni samo submikronske čestice koje ulaze u nosnice i tada dolazi do njihove detekcije.

Znanstvena su istraživanja dokazala da su negativni ioni ključni. U eksperimentu su umrli miševi koji su opskrbljeni kisikom bez iona. NASA je otkrila da astronauti pate od grčeva u mišićima u svemiru, ali nisu imali tih problema nakon što su instalirani ionizatori. Studija ispitnih skupina u njihovom stvarnom radnom okruženju pokazala je da u ioniziranim prostorijama ima 30% manje oboljelih, također je povećan i radni učinak. Neka radna okruženja prava su podloga za razne bolesti, posebno moderne prostorije u kojima su zrak i temperatura regulisani klimatizacijom. Njihov sistem cijevi zapravo služi kao žarište za gljivice i bakterije, dok trenje zraka istovremeno uništava negativne ione. Nakon toga, zrak koji fluktuira u prostorijama, siromašan je negativnim ionima, ali „obogaćen“ bakterijama. Poznat je slučaj BBC-a kada je u njihovim londonskim prostorijama aktivnost bakterije Legionella Pneumophila uzrokovala smrt tri zaposlenika.

Negativni ioni temelj su mnogih tjelesnih funkcija, pa se tako osjećamo izuzetno dobro i opušteno kada ga ima u izobilju. Neki negativni ioni u zatvorenim prostorima troše se za pročišćavanje zraka, drugi se „zakače“ na svaki pozitivno nabijeni predmet i ostaju priljepljeni za njega zbog električnog naboja, tako da sve manje i manje iona ostaje u zraku koji udišemo. U blizini slapova ima 50 000 negativnih iona po cm3, na jezeru 4.000 negativnih iona po cm3, dok zrak u zatvorenom prostoru često sadrži ispod 200 negativnih iona / cm3. Ovaj broj značajno poboljšavamo jer IONEX ionizator zraka proizvodi 45 milijuna negativnih iona / cm3 / s. To ga čini najjačim na tržištu, neophodnim u životnim i radnim prostorima i najboljim prijateljem vašeg tijela.

Rezultat je 100% čist zrak koji je još uvijek ispunjen s dovoljno negativnih iona koji ostaju za korisne ljekovite učinke – oni poboljšavaju prirodnu odbranu vašeg tijela, jačaju vaš imunološki sistem i poboljšavaju vitalnost. Samo velika količina negativnih iona može omogućiti osobama oboljelim od astme, alergija i visokog krvnog pritiska da iskuse pozitivne učinke koje ionizacija donosi, pa čak i totalna eliminacija simptoma ovih bolesti.

Ionizatori metalnim iglama ili plazma membranom stvaraju okside i  ozon, štetan za ljude. Jedna od najvažnijih karakteristika našeg ionizatora zraka IONEX je ta što emitira negativne ione iz četkice od ugljičnih vlakana, čime je zagarantovana dugotrajna zdrava upotreba ionizatora zraka IONEX. Druga je važna činjenica da komponenta koji emitira negativne ione mora biti vidljiva na vanjskoj strani ionizatora; ne smije se postavljati unutra, jer u suprotnom negativni ioni se uništavaju na putu prema izlazu iz uređaja.

Glasni uređaji uvijek su problematični, posebno noću u spavaćoj sobi (za pacijente s alergijom, astmom i bolestima visokog pritiska, ionizator mora raditi cijelu noć), zvuk mora biti tih, jer stalni zvukovi uzrokuju stres. Stoga ventilatori i nepotrebni filtri nisu ugrađeni u novi IONEX ionizator zraka, ali i dalje emituje najveći broj negativnih iona koji omogućuju ljekovito djelovanje na tijelo.

Svjetski zdravstveni instituti dokazali su da negativni ioni imaju vrlo pozitivne medicinske učinke na ljudsko tijelo, jer imaju dobar utjecaj na:

  • živčani sistem – smanjuju učinke stresa na tijelo (snižavanjem razine serotonina 5-HT u krvi – snažan svestrani neurotski hormon koji uzrokuje umor i depresiju),
  • disajni sistem – sprječavaju respiratorne bolesti, poput prehlade, astme i bronhitisa (snižavanjem razine histamina u krvi),
  • štitnjaču, vitalnost i koncentracija,
  • smanjenje boli povezane s migrenama, ozljedama, opekotinama,
  • regulacija otkucaja srca i krvnog pritiska,
  • snižavanje razine histamina u alergenima,
  • vremenske neprilike kao što su glavobolje i pomažu u oslobađanju napetosti, stvarajući duševni san.

Stoga negativni ioni djeluju kao medicinski instrumenti, koji imaju terapeutski učinak na ljudsko tijelo; poboljšavaju san, jačaju imunološki sustav i vitalnost stanica, regulišu pritisak i puls, funkcije štitnjače i poboljšavaju koncentraciju i produktivnost, što je posebno važno za poslovne i učenja sposobnosti.

Slovenski proizvođač IONEX ionizatora za zrak, međutim, sanjao je još i više i uspio. Njegova takozvana Leonardosova metoda – udisanje negativnih iona izravno u blizini ugljične četkice rezultiralo je potpunim uklanjanjem simptoma astme, alergija i visokog krvnog pritiska. Stoga djeluje poput lijeka nakon jedne godine terapije (vidjeti preporuke korisnika).

Tvrtka IONEX vodi evidenciju povratnih informacija – povoljan utjecaj negativnih iona kao lijeka mnogim korisnicima te je omogućen javni pristup njihovim izjavama i dostupni su za pregled. Mnogi liječnici izliječenih pacijenata, koji su došli naučiti o povoljnom utjecaju ionizacije na tijelo, postali su korisnici IONEX ionizatora zraka i preporučuju ga svojim pacijentima.

Terapija negativnim ionima ista je za bolesnike s astmom, alergijom, bronhitisom i hipertenzijom. Kod male djece simptomi nestaju u prvoj sedmici korištenja. Kod osoba koje su imale neku od ovih bolesti duže vremena je potrebno, i do 5 ili 6 mjeseci, i česta je pojava da se simptomi više ne manifestuju. Prema američkom istraživanju, pacijenti stariji od 80 godina izliječili su se od trideset i više godina trajnih simptoma.

Važno je naglasiti da ionska terapija nema neželjene nuspojave, koje se javljaju tokom konzumacije konvencionalnih lijekova ili sprejeva. Udisanje je potrebno svaki dan, najbolje 2-3 sata dnevno, na primjer, navečer dok gledate TV, čitate ili učite. Preko noći je potrebno staviti ionizator na noćni ormarić ili u blizini vašeg kreveta.

Povratne informacije kupaca potvrđuju izvrsnost i učinkovitost uređaja. Može raditi danju i noću – samo ga ukopčajte u električnu mrežu, stavite na više mjesto i pustite da radi. Može se koristiti bilo gdje u zatvorenom prostoru.