Pitanja i odgovori

Ponekad se indikatorsko svjetlo pali nakon završetka upotrebe IONEX četkice za zube, iako to ne bi trebalo biti. Zašto se to događa i postoji li razlog za zabrinutost?

Ponekad se dogodi da se indikatorska lampica uključi nakon upotrebe, jer su kontakti kruga vrlo osjetljivi. Do toga može doći zbog:

  • pretjeranog četkanje (materijal se savija i potrebno je neko vrijeme da se vrati u prvobitni položaj; u međuvremenu se održava kontakt i svijetli. Upozorenje je vrlo nježno četkanje – to je dobro za zaštita desni od ozljeda);
  • voda je ušla u krug (preporučujemo da četkicu za zube obrišete suhim peškirom nakon upotrebe),
  • drugi razlog.

Baterija ima višak energije, a svjetla koja se povremeno uključuju, neće joj skratiti vijek trajanja. Samo pričekajte malo i pogledajte što se događa. U 90% slučajeva, kada se svjetlo upali nakon uporabe, ono se samo reguliše za nekoliko dana ili do 3 sedmice.

Međutim, ako lampica neprekidno svijetli mjesec dana ili više, a baterija bi se istrošila ranije nego što se očekivalo, zamijeniti ćemo je za novu; samo pošaljite natrag nakon što se lampica ugasi (unesite podatke o vašoj adresi i računu), a mi ćemo vam poslati zamjenu. Za rad u krugu i bateriji garantujemo 3 mjeseca od datuma kupnje.

Ako četkica za zube ne radi (svjetlo se ne uključuje uprkos pravilnoj upotrebi), zamijenit ćemo je u roku do 3 mjeseca od datuma kupnje, ako navedete broj računa (potvrde).

Kako je moguće da IONEX četkica za zube uklanja plak i kamenac bez ikakvog klasičnog četkanja?

Ovo je smisao korištenja ove četke.

IONEX četkica za zube djeluje na principu polarnosti koji kaže da svaki element u prirodi ima ili pozitivan ili negativan naboj. Elementi iste polarnosti međusobno se odbijaju, dok se elementi različitih polariteta međusobno privlače. Kad držite mokru IONEX četkicu za zube u ruci i stavljate je na zube (dodajte i vodu u usta – dobar je provodnik), električni krug se zatvori i lampica na četkici za zube se uključuje. To omogućuje baterija unutar četkice za zube. Krug uzrokuje da se glava IONEX četkice za zube negativno nabije, dok vaša zubna caklina privremeno mijenja polaritet iz negativnog u pozitivni, zbog čega se plak odvaja od cakline i prebacuje na negativno nabijenu glavu IONEX četkice za zube. Ovako se uspješno uklanjaju plakovi sa čak i najnepristupačnijih mjesta. To se ne može postići nijednom drugom četkicom za zube, nego IONEX četkicom za zube. Redovito čišćenje IONEX četkicom za zube učinkovito i pouzdano vas štiti od propadanja zuba, usne šupljine, lošeg zadaha, upale desni i drugih smetnji.

Gdje postaviti ionizator za učinkovito čišćenje zraka?

Da biste očistili zrak brzo i učinkovito, bolje je da se ionizator postavi što je moguće više – preko 1,80 m. Negativni ioni polako padaju na zemlju u dugom luku i na putu se vežu za sve onečišćenje u zraku.

Kako sprovesti terapiju negativnim ionima?

Negativni ioni su važni za sve unutrašnje prostore (posebno za one pune sintetičkih materijala); oni čiste zrak i donose nam bolju koncentraciju i blagostanje, oslobađaju nas od stresa, glavobolje, respiratornih bolesti.

Preporučuje se udisanje negativnih iona na četkici s ugljikom više puta dnevno. Ova ionska terapija pomaže kod svih problema povezanih s nedostatkom negativnih iona, astme, alergija, hipertenzije, stresa i nezdravog radnog i životnog okruženja.

Redovita svakodnevna (i noćna) terapija negativnim ionima preporučuje se za prevenciju prehlade i drugih zaraznih bolesti, kao i za jačanje imunološkog sistema djece, kako bi se postigli optimalni rezultati.

Za provođenje terapije negativnim ionima jednostavno udisati negativne ione blizu četke s ugljikom što više puta dnevno i što duže, ali barem 10 minuta po udisanju i oko 3 sata dnevno (može biti i u više sesija). Ionizator treba postaviti što je moguće bliže, jer se najveće količine negativnih iona mogu pronaći u blizini četkice od ugljika. Cjelodnevna terapija se također savjetuje u svim slučajevima alergija, astme, hipertenzije, svih vrsta respiratornih bolesti, slabog imunološkog sustava, hormonalne neravnoteže itd. Da biste proveli noćnu terapiju, samo stavite ionizator na noćni ormarić ili u blizini kreveta da udišete negativne ione cijelu noć.

Ublažavanje simptoma pokazat će se za nekoliko dana do nekoliko tjedana, ali potpuno uklanjanje svih simptoma može se postići samo svakodnevnom redovnom terapijom (kako je opisano) u razdoblju od 6 mjeseci do 1 godine. Imajte na umu da ne postoji gornja granica koliko dugo treba udahnuti negativnih iona – koliko god je moguće i onoliko puta koliko je potrebno. IONEX ionizator zraka nikada ne emitira štetni ozon, tako da je udisanje potpuno sigurno. Zbog toga smo postigli tako sjajne rezultate i potpunu eliminaciju simptoma alergije, kao što opisuju reference mnogih zadovoljnih kupaca u knjizi „Negativni ioni kao metoda liječenja.“

Je li IONEX ionizator zraka prikladan za djecu? Kako provesti terapiju negativnim ionima?

Apsolutno.

Redovita svakodnevna (i noćna) terapija negativnim ionima preporučuje se za prevenciju prehlade i drugih zaraznih bolesti, kao i za jačanje imunološkog sistema djece, kako bi se postigli optimalni rezultati.

Nije potrebno očistiti filtre?

Tačno.

Ne morate mijenjati ili čistiti filtre, jer ih IONEX ionizatori za zrak nemaju. Ne filtriraju zrak. Čišćenje zraka ide ovako:

Negativni ioni vežu se na sve čestice u zraku, zajedno povezane čestice padaju na tlo i ostaju ondje dok ih ne obrišete.

Važno je da je količina negativnih iona veoma velika, tako da oni mogu brzo očistiti zrak, a da mnogi negativni ioni i dalje ostaju u zraku nakon čišćenja da bi nam donijeli terapeutske učinke prilikom udisanja.

Kako očistiti svoj ionizator?

Uvijek isključite IONEX ionizator zraka iz električne mreže i ispraznite ga prije čišćenja. Pražnjenje znači postavljanje čepa na ugljikovu četku na trenutak, radite to svakodnevno za oslobađanje statičkog elektriciteta. Učinite isti postupak ako vaš ionizator počne emitovati zvukove pucketanja – to znači da se nakupilo previše statičkog elektriciteta (kako biste spriječili pucketanje zvukova i električnih udara, ne stavljajte jonizator na metalne površine). Koristite samo blago vlažnu krpu (po mogućnosti krpu od mikrofibra) da uređaj jednostavno obrišete, posebno usredotočujući se na četku od ugljika. Obrišite ga barem jednom mjesečno. Ako je četkica tvrda i ljepljiva na dodir, možete upotrijebiti malu količinu blagog sapuna za otapanje prljavštine. Obavezno obrišite sav sapun i ostavite da se četkica od ugljika osuši. Kad se osuši, vlakna u četkici raširite što je moguće šire. Prije nego što uređaj vratite natrag, četka od ugljika mora biti potpuno suha.

Nikada ne stavljajte IONEX jonizator zraka u vodu ili bilo koju drugu tekućinu, niti je ispirajte ispod mlaza vode. Nemojte ništa stavljati u otvor s ugljičnom četkom.

Savjetujemo vam da očistite i neposrednu okolinu IONEX ionizatora zraka, jer se najveći dio prljavštine iz zraka odlaže u njegovoj blizini. Učestalost čišćenja IONEX ionizatora zraka ovisi o količini onečišćenja u zraku.

Mogu li se držati otvoreni prozori dok ionizator radi?

Prozori i vrata mogu se otvoriti jer negativni ioni rade svoju misiju – brzo uklanjanje iz zraka sva onečišćenja koja ulaze u životni prostor. Samo tokom zime, kada je koncentracija čestica (PM) zaista visoka, a vanjski zrak jako zagađen čađom, dimom i smogom, preporučuje se da imate zatvorene prozore kako biste spriječili da zagađenje uđe u prostor.

Budite sigurni, zrak neće biti ustajao i zagušljiv, jer negativni ioni će ga pročistiti.

Svaki put kada držim uključen ionizator i slučajno dodirnem nešto što je napravljeno od metala, primim lagani električni udar… je li to normalno?

Prvo želimo naglasiti da statički elektricitet nije opasan, tako da ovdje nema brige, ali jednostavno je neugodno. Ljudi su snažno nabijeni statičkim elektricitetom (pozitivan naboj) zbog okolišnih uslova (mnogi sintetički materijali nas okružuju). Kada dodirnete metalni predmet (npr. automobil), dobijate statički šok. Isto je ako dodirnete ionizator, statički elektricitet se oslobađa.

Rješenje ovih šokova statičkog elektriciteta je u tome što ionizator uopće ne postavljate na metalne površine. Za oslobađanje statičkog elektriciteta, svakodnevno iskopčajte IONEX ionizator zraka i stavite električni utikač na ugljičnu četkicu. Na taj način uklanjate sav statički elektricitet koji se nakupljao na četkici od ugljika. Učinite isti postupak ako vaš ionizator počne emitovati zvukove pucketanja – to znači da se nakupilo previše statičkog elektriciteta.

Drugo rješenje koje preporučujemo je postavljanje ionizatora na višu policu / ormar, a ne na radni stol. Negativni ioni mogu pokriti veću udaljenost ako se ionizator postavi na visinu i ako se prerano ne pričvrste na ekrane prijenosnika / računala / printera (ako se to desi, negativni ioni se unište).

Primijetio sam da su nakon duže upotrebe zid ili strop u nekim dijelovima postali crni. Pitanje glasi da li je štetno? Zašto se to događa i kako to očistiti?

Ovaj je fenomen sasvim normalan za ionizaciju zraka. U stvari, možete se šokirati kad vidite koliko je zrak zagađen, čak i ako se to na prvi pogled ne čini tako.

Zagađenje na vašem zidu dolazi iz zraka. To su takozvane submikronske čestice čađi i ispušnih gasovi, koje su na zidu primijećene kao sivi prah, najštetnije su i kancerogene. On je uvijek prisutan u zraku (jednostavno se nije mogao vidjeti zbog njegove mikroskopske veličine) i svaki put ga udišemo ako ga ne ukloni ionizator. Intenzivnije se akumulira oko ionizatora, jer ima više negativnih iona koji hvataju prašnjave čestice, a mi to primjećujemo kao sivi prah. Negativni ioni vežu se s tim česticama onečišćenja, poput: prljavštine, prašine, formaldehida, virusa, bakterija, mirisa, fekalija, mrtvih čestica kože – i neutraliziraju ih. Čestice padaju na pod zbog gravitacije i nakon ioniziranja više se ne mogu podići. Više nisu štetne, jer se više ne mogu udisati.

Čak se i najmanje, najopasnije nečistoće zraka veličine 0,01 mikrona – dim cigareta, polen, čestice PM-a i aerosoli – uspješno uklanjaju. Oni su najveći rizik za zdravlje budući da se mehanizmi biološke zaštite ne nose učinkovito s takvim onečišćenjem. Negativni ioni također uklanjaju mirise, jer su tu samo submikronske čestice koje ulaze u nosnice i mi ih tada detektujemo.

Zagađenje se lako usisava i uklanja.

Jedini problem su prljavi zidovi – u ovom slučaju preporučujemo zaštititi zid iza ionizatora prozirnom folijom ili obojiti akrilnom ili bojom koja dopušta pranje, pogotovo ako vaš ionizator uvijek stoji na istom mjestu.

Kakva je razlika između starog modela 2007 i novog modela 2016?

Slušane su vaše potrebe i povratne informacije. U usporedbi s modelom 2007, dizajn modela 2016 poboljšan je uklanjanjem prekidača na vrhu, tako da uređaj više ne emitira uznemirujuće svjetlo. Time se novi model 2016 bolje prilagođava korištenju u spavaćim sobama. Umjesto prekidača, rad modela 2016 može se provjeriti malom indikatorskom lampicom pored ugljikove četke, koja se automatski uključuje kada je ionizer uključen u utičnicu. Novi model ima najnovije tehnološke komponente, što omogućuje duži vijek trajanja uređaja. Najvažnija razlika je u izlaznom naponu, model iz 2016. ima veći napon, što znači da negativni ioni brže teku. To je posebno povoljno za terapiju negativnim ionima i za brže i bolje rezultate.

Model 2016 je manji (11 x 5 cm) i zbog toga više usvojen potrebama moderne osobe – možete ga nositi na posao, na odmor, na izlet, u spa centre itd.

Može li se izlazna količina negativnih iona ionizatora zraka IONEX mjeriti ionskim brojilom?

Do sada nismo pronašli ionski brojač dovoljno napredan da bi mogao izmjeriti ogromni izlaz IONEX jonizatora zraka (4,5 x 107 negativnih iona / cm3 / sekundi i 0,51 x 1013 negativnih iona / sekundi). Naša mjerenja izvršena su u posebno izgrađenom hermetički zatvorenom laboratoriju s kanalima gdje je bilo moguće mjeriti negativne ione u strujanju zraka. Pronašli smo samo ionske brojila za 2.000.000 iona / cm3 / sec, ali to nije dovoljno, broj se nastavlja vrti kad dosegne maksimum.

Ponekad zaspim dok vozim automobil, posebno kad je klima uključena. Kako se to ne bi dogodilo, otvaram prozor s vremena na vrijeme. Da li bi mi pomogao ionizator zraka za auto u vezi s mojim problemom?

Ovo je sjajan sažetak onoga što se događa u automobilu zbog nedostatka negativnih iona. Prema zakonima fizike, automobil se ponaša poput Faradayeva kaveza zbog automobilske metalne karoserije, pa stoga nema negativnih iona unutar automobila. Kad nema negativnih iona, ubrzo se osjećamo iscrpljeno, umorno, pospano, čak i ako samo čitamo knjigu u automobilu, a ne vozimo se. Ovaj učinak može izazvati ozbiljno opasne situacije. Preporučujemo postavljanje jonizatora za zrak IONEX na instrument tablu vašeg automobila radi poboljšanja koncentracije, budnosti, sprečavanja umora i na prvom mjestu čišćenja zraka od opasnih kancerogenih gasova, čađi, prašine koja bi se inače nakupljala u vašim plućima tokom puta.

Trebam li mirisati nešto kad je uključen IONEX jonizator zraka? Kako mogu vidjeti djeluje li?

Ne, ne biste trebali osjetiti bilo kakav poseban miris, mada neki više osjetljivi na ione ljudi osjete miris negativnih iona kao “svježi čist miris poput oluje”. IONEX ionizator ne ventilira zrak, stoga ne očekujte jak povjetarac ili buku. Postoji samo lagani povjetarac kada se približite ugljičnoj četkici, kada je napon u zgradi veći (približno 230-240V). Rezultat ionizacije zraka vidljiv je za nekoliko dana, kada se onečišćenje iz zraka počne nakupljati posebno oko ionizatora (oko njega možete primijetiti tamni prašnjavi krug – taman je zbog svih ispušnih gasova, čađi, dima i prašine u zraku). Ispod ionizatora možete staviti bijeli papir kako biste ga testirali. Vrijeme akumulacije, naravno, ovisi o zagađenju zraka. Zrak je svježiji i čišći. Rezultat je također vidljiv kada sunčeve zrake ulaze u sobu – kad je ioniziran zrak više nema lebdećih prašnjavih čestica u zraku!

Koja je razlika između ionizatora zraka i ovlaživača s tipkom za ionizaciju koji se može uključiti?

Ogromna je razlika. Ionizator zraka, u ovom trenutku ćemo govoriti o IONEX-ovom ionizatoru zraka, on iz ugljične četkice emitira ogromne količine negativno nabijenih malih zračnih iona.

Ovlaživač emitira vodenu paru. Zračni ion (elektron atoma) i kapljica vodene pare ogromna je razlika. Zašto? Kapljica vode se ne veže za prašinu ili drugu prljavštinu u zraku kao što to čine zračni ioni, tako da nema učinka na čišćenje / pročišćavanje. Uz to, kapljica vode ne donosi terapeutski učinak kao što to čine negativni ioni. Negativni ioni bitni su za sve procese u ljudskom tijelu, jer uravnotežuju različite funkcije, otvaraju disajne ​​puteve, snižavaju hormon stresa, histamin, uravnotežuju krvni pritisak, smanjuju bol kod glavobolje i rana, poboljšavaju koncentraciju i radni učinak i štite nas od različitih infekcija koje se prenose zrakom i prehlade.

Ova dva uređaja nisu kompatibilna, jer ionizatoru zraka treba visoki napon (4500V) da razbije atom (ugljik) da bi se oslobodio negativni ion, i ima malu snagu (1,6W); suprotno, ovlaživač treba veću snagu (obično 40 W ili manje) i mali napon (110 – 220V). Uređaj visokog napona i veće snage bio bi smrtonosan! Tako obično gumb za ionizaciju ne donosi pravu ionizaciju. Neke od njih testirali smo ionoskopom i nisu otkriveni negativni ioni. Trebalo bi postojati ogromne količine negativnih iona za čišćenje zraka i da se osjeti terapijski učinak. I izvor ionizacije trebao bi biti vidljiv, a ne skriven, tako da negativni ioni imaju slobodan put do otvorenog zraka i da se ne uništavaju udarajući o barijere.

Zašto je IONEX jonizator zraka skuplji od ostalih jonizatora zraka?

Jer njegova proizvodnja košta puno zbog svih visokokvalitetnih materijala, posebno jedinstvene karbonske četkice. Četka od ugljika važan je dio koji omogućava dugotrajno korištenje IONEX ionizatora zraka (više od 10 godina) i nikada ne emitira štetni ozon kao drugi ionizatori. Sva mjerenja negativnih iona i potvrde da ne emitira ozon, naknade za certificiranje (RoHS, TÜV, GS,…) također su uključene u cijenu. Ista cijena od početka proizvodnje.

Trebam li isključiti jonizator nakon nekog vremena i mogu li ga koristiti u kupaonici?

Ne, ionizator može biti stalno uključen. Sigurno je da je IONEX ionizator zraka siguran za upotrebu i u kupaonicama ili na drugim mjestima s većom vlagom. Napravili smo test i dokazali da voda nema utjecaja na rad ionizatora niti uzrokuje opasne situacije. Posebno se preporučuje u kupaonicama bez prozora. Budući da je to obično manji prostor, dovoljno je da ga postavite u kupaonicu oko dva puta sedmično na nekoliko sati.

Što je s emitovanjem ozona IONEX-ovog ionizatora zraka, jer je poznato da neki ionizatori zraka oslobađaju ozon?

Ozon je štetna i opasna tvar, zbog čega ljudi kašlju. Zbog toga smo se toliko trudili pronaći materijal koji ne oslobađa ozon. Uspjeli smo i u tu svrhu IONEX ionizator zraka koristi jedinstvenu patentiranu četkicu za ugljik za emitovanje negativnih iona. Sva mjerenja izvršena su na Institutu Jožefa Stefana u Ljubljani, Slovenija, EU, kako bi se dokazalo da ne postoji ozon kada IONEX ionizator zraka djeluje tokom svog životnog vijeka (preko deset godina). Ostali ionizatori, koji koriste metalne iglice / metalne igle, plazmu ili membrane, emituju ozon. Još jedna osobina vrijedna napomene je i količina proizvedenih negativnih iona. IONEX ionizator zraka proizvodi najveće izmjerene negativne ione (4,5 x 107 negativnih iona / cm3 / sekundu i 0,51 x 1013 negativnih iona / sekundi), što je deset puta više od ostalih. Zbog toga imamo tako sjajne povratne informacije od ljudi koji su izliječili svoje alergije, astmu / bronhitis i hipertenziju.

Kolika je površina IONEX jonizator zraka sposoban za čišćenje?

To ovisi o tome koliko je zrak zagađen. Općenito, jedan ionizator zraka IONEX može očistiti cijelu kuću ili stan, ako ga premještate iz jedne prostorije u drugu. Ako je zrak normalno zagađen, može očistiti sobu od 50 m2 u 3-4 sata. Ako u sobi borave, na primjer, pušači, potrebno je duže vremena (oko 4-8 sati) za čišćenje zraka u istoj prostoriji. Za prostore u kojima ima puno ljudi (poput ureda, čekaonice, recepcija hotela, javnih mjesta) bolje je koristiti više ionizatora u isto vrijeme jer je zrak prepun bakterija, virusa, mirisa, …) preporučujemo da se ionizator uključi 24/7 (non-stop), bez obzira koristi li se kod kuće, na poslu ili na drugim mjestima. Na taj će se način zagađenje u zraku stalno uklanjati i kad sunce sija u sobi, na sunčevom zraku neće biti vidljivih čestica.

Postoje li ograničenja ili mjere opreza pri upotrebi ionizatora (postoji li neki uvjet za koji se ne preporučuje korištenje ionizatora)?

Ne. Ionizator mogu koristiti sve dobne skupine u svim zdravstvenim uvjetima, posebno astmatičari, osobe s alergijama, visokim krvnim pritiskom, slabim imunološkim sistemom, osobe pod stresom, djeca, u periodu gripa i hladne sezone, na javnim mjestima itd.

Koji je životni vijek IONEX ionizatora zraka? Treba li ugljičnu četku zamijeniti nakon nekog vremena?

Životni vijek IONEX ionizatora zraka je više od deset godina. Četkicu od ugljika ne treba zamijeniti, ali treba je čistiti barem jednom mjesečno ili češće, ako u zatvorenom prostoru ima dima od cigareta. Jednostavno isključite ionizator iz utičnice i obrišite kućište i četkicu od ugljika lagano vlažnom mekom krpom, po mogućnosti krpom od mikrovlakana. To će spriječiti da četkica postane ljepljiva i zaprljana od prljavštine jer sprječava puštanje iona u zrak. Ako je četkica tvrda i ljepljiva na dodir, možete upotrijebiti malu količinu blagog sapuna za otapanje prljavštine. Obavezno obrišite sav sapun i ostavite da se četkica od ugljika osuši. Kad se osuši, vlakna u četkici raširite što je moguće šire. Prije nego što je vratite natrag u uređaj, četka od ugljika mora biti potpuno suha.

Kako znati kada je zrak dovoljno neutraliziran?

Poenta nije u neutralizaciji, već u uklanjanju onečišćenja iz zraka. Negativni ioni se pričvršćuju na sve čestice koje lebde u zraku, na primjer: prašinu, dim cigareta, bakterije, viruse,neugodne mirise, grinje i druge alergene. Tako pričvršćena čestica je teška i pada na tlo zbog gravitacije. Te ionizirane čestice se više ne mogu uzdignuti u zrak i više ih se ne može udahnuti – na taj način sprječavamo nakupljanje prljavštine u plućima i drugim tkivima koje se više nikada ne mogu ukloniti, a glavni su uzrok različitih respiratornih bolesti.

Poznato je da je previše pozitivnih iona opasno po ljudsko zdravlje.

Poznato je da je previše pozitivnih iona opasno po ljudsko zdravlje. Pitam se je li to isto s previše negativnih iona? Ima li ionizator tajmer ili nešto drugo za kontrolu?

Velika količina negativnih iona ne šteti ljudskom zdravlju, već naprotiv; vrlo su korisni jer poboljšavaju opći imunološki sistem, snižavaju razinu hormona stresa, razinu histamina, krvni pritisak, poboljšavaju raspoloženje i vitalnost stanica. Ako bi ogromne količine negativnih iona na bilo koji način bile opasne, ljudi se ne bi osjećali tako dobro i energično pored vodopada, posebno na Nijagarinim vodopadima, gdje je izmjerena najveća koncentracija negativnih iona u svijetu.

Mjerač vremena nije potreban.

Zapravo morali smo uložiti mnogo napora da bi se postigla najveća količina negativnih iona.