O Ionexu

Od 1990

Naš početak kreće 1990. godine. Shvatili smo da u zraku naših životnih prostora postoji hronična neravnoteža između negativnih i pozitivnih iona. Nedostaje negativnih iona koji su važni za naše zdravlje. Dakle, kompanija IONEX, specijalizirana za ionizaciju zraka, osnovana je 2002. Od ranih početaka intenzivno se istraživala ionizacija zraka, njegovih učinaka na zdravlje ljudi i razvijanje mnogih proizvoda na ovom polju koji su donijeli mnoge ohrabrujuće rezultate i odlične povratne informacije zadovoljnih kupaca i pacijenata.

Prvenstveno, Lorena Leonardos,inovatorka i osnivačica kompanije IONEX, željela je eliminisati dim cigareta i neugodne mirise iz zraka. Otkrila je da negativni ioni također imaju pozitivan utjecaj na koncentraciju, disanje i alergije, pa je krenula putem istraživanja i otkrila da su napravljena mnoga znanstvena istraživanja na ovom polju te da dokazano negativni ioni olakšavaju alergiju i simptome astme.

Bila je sigurna da postoji način da se ti rezultati čak i poboljšaju i bila je u pravu. Tadašnja tehnologija ionizatora zraka omogućila je samo kratkotrajno udisanje negativnih iona, jer su ionizatori zraka stvarali štetni ozon kao nuspojavu. Izumila je i patentirala posebno dizajniranu četkicu od ugljika, koja emitira najveću količinu negativnog iona bez prisustva opasnog ozona. Stoga se terapija negativnim ionima može provoditi neograničeno, omogućavajući tako brže i najvažnije trajne rezultate.

Tako je IONEX bila prva kompanija koja je s ponosom predstavila fantastične rezultate, poput potpunog uklanjanja alergijskih i astmatičnih simptoma kod brojnih bolesnika. Sva otkrića i povratne informacije izliječenih pacijenata i njihovih liječnika objavljene su u knjizi Negativni ioni kao metoda liječenja – Dokazi znanstvenih instituta širom svijeta 2016. godine.

Razvili smo mnogo različitih modela za upotrebu u raznim okruženjima i poseban model za integraciju u klimatizacijske sisteme, ventilacijske sisteme, automobile, usisivače, kuhinje, kupaonice … Budući da su vrlo fleksibilni i okretni, mogu se prilagoditi potrebama kupaca gotovo odmah. Postoji mogućnost i interesovanje za partnerstva sa drugim industrijama, poput automobilske industrije i klimatizacijske.

IONEX posjeduje sve potrebne certifikate i pečate odobrenja od Slovenskog instituta za kvalitetu i mjeriteljstvo SIQ (CE, IEC, CB, EMC, LVD, ROHS), njemačkog (TUV, GS) i Instituta Republike Slovenije za sigurnost na radnom mjestu. Mjerenja emisije negativnih iona, izvršena na Institutu Jožef Stefan, dokazuju da su IONEX ionizatori zraka najjači na tržištu u pogledu broja negativnih iona.

Osim ionizatora zraka nudimo i druge proizvode koji poboljšavaju zdravlje, poput zapera (uređaj za uklanjanje parazita), četkice za zube s polaritetom i ionske četkice za kosu.

 

 

Potvrde

IONEX proizvodi visoke kvalitete u skladu su sa svim glavnim standardima i posjeduju brojne certifikate.

Postignuća i inovacije

Razvijeno je mnogo različitih rješenja prilagođenih specifičnim okruženjima:

Najjači i najmanji ionizatori zraka za životna i radna područja (modeli Potencial, IONEX, Sanozen i Primus), posebno pogodni za osobe s alergijom, astmom, hipertenzijom

Prijenosni IONEX auto ionizator zraka za automobile (12V) i kamione (24V)

Razvili smo IONIZACIJSKU KOMORU za pacijente s alergijom i astmom. Terapija negativnim ionima drastično smanjuje razinu histamina, koji se kod ovih bolesti povećava. Fantastični rezultati mogu se postići bez neželjenih nuspojava. Ova ionizirajuća komora koristi se i za terapije sportaša za bržu regeneraciju mišića, poboljšanje imunološkog sustava i vitalnosti za postizanje boljih rezultata.

SAUNA model razvijen je za upotrebu u vrućim i vlažnim okruženjima, poput toplica, sauna, wellness i rehabilitacijskih centara.

AUDIO model prilagođen je snimanju u studijima i koncertnim prostorima.

Suradnjom medicinskih zavoda razvijena je ionizaciju za kisikove maske, koje se koriste u postoperativnoj rehabilitaciji srčanih bolesnika na nepomičnim biciklima.

Nedavno je razvijen novi ionizirajući element za integraciju za klimatizaciju i automobilsku industriju, koji se može pričvrstiti na ventilacijske otvore kako bi obogatio zrak negativnim ionima. Može se koristiti, na primjer, u čistim sobama, laboratorijama, radnim dvoranama, skladištima. Projekt IONEXAir prvenstveno je usmjeren na klimu (HVAC) i automobilsku industriju. Projekt IONEXAir nedavno je podržala i Europska unija, jer je dobila financijska sredstva iz programa – Horizon2020. za istraživanje i inovacije [SMEInstrument Phase 1] [Euratom Research and Training Program 2014-2018] s ugovorom br. 809.132.

„Ovaj je projekt dobio financijska sredstva od [Program Europske unije za istraživanje i inovacije Horizon 2020] [Euratom Research and Training Program 2014-2018]  u skladu s sporazumom br. 809132.”

 

IONEXAir 

Kompanija IONEX ekspert je za ionizaciju zraka i proizvođač različitih vrsta vrhunskih ionizatora zraka s gotovo 30-godišnjom tradicijom.

Ionizatori zraka pružaju čistiji i zdraviji zrak u zatvorenom prostoru i štite zdravlje ljudi.

IONEXAir projekt, nedavno razvijeni ionizator zraka za ugradnju u HVAC sisteme različitih vrsta vozila (također električnih) kao i u sve vrste građevina, poboljšavajući uslove zraka unutar kabine vozila ili unutrašnjih prostora, brzo i temeljito čisti zrak, poboljšava zdravlje ljudi, oslobađa od stresa, poboljšava fokus i radni učinak te doprinosi sigurnosti prilikom prijevoza.

IONEXAir projekt namijenjen je profesionalnoj uporabi, posebice za:

HVAC industrija (za klimatizacijske sisteme, kao i za klimatizacijske uređaje);

AUTOMOTIVE industriju (za integraciju u HVAC sustave raznih vozila – automobila, kamiona, autobusa, brodova, aviona za poboljšanje sigurnosti prometa)

GRAĐEVINARSTVO (za ugradnju u nove stambene / poslovne zgrade, urede, hotele / odmarališta).

ZDRAVLJE I WELLNESS sektor (toplice, wellness, fitness, hoteli, odmarališta, ambulante)